Hyppää sisältöön
HJK

HJK

HJK - PK-35
13.04.
4 - 2
Bolt Arena TN,
Helsinki
Yleisöä: 681
PK-35

PK-35

Ennakot

Kuva: Riku Laukkanen

HJK aloittaa uuden kauden paikalliskamppailulla 13.4. – Bolt Arenalle saapuu vieraaksi PK-35

HJK ja PK-35 lähtevät molemmat kauteen 2024 uudistuneella pelaajistolla ja valmennuksella. Tavoitteet joukkueilla ovat erilaiset, kun HJK:n tavoite on juhlia kauden päätteeksi kultajuhlia ja PK-35:n tavoite on säilyttää sarjapaikkansa.

Kausi 2024 potkaistaan HJK:n osalta käyntiin lauantaina kello 16, kun Bolt Arenan viheriölle vastaan asettuu PK-35. Viime kauden kohtaamiset päättyivät HJK:n voittoon, kotona 3-0 ja vieraissa 1-2. Joukkueet kohtasivat viimeksi kolme viikkoa sitten pelatussa harjoitusottelussa.

HJK:n päävalmentaja Arttu Heinonen oli tyytyväinen viimeisimpään kohtaamiseen. Ottelu oli Klubin hallinnassa ja se palkittiin 67. minuutilla, kun vaihdosta tullut Lilli Halttunen pääsi ampumaan pallon takakulmaan Reetta Suomelan syötöstä. Maali oli ottelun ainoa ja näin ollen Klubi vei voiton 1-0.

Kumpikin joukkue on kokenut uudistuksia niin pelaajistossa kuin valmennuksessakin, molemmilla on nuori joukkue kasassa. Pre-seasonilla HJK on osoittanut olevansa hyvässä vireessä voittaen yhdestätoista ottelusta kahdeksan. PK-35:n uusi päävalmentaja Diogo Pinto kertoo myös heidän talvikauden sujuneen hyvin. Portugalilaisvalmentajan mukaan joukkue on saanut tarvittavaa informaatio sekä kokemusta.

Tavoitteet ovat joukkueiden välillä alkavalle kaudelle hyvin erilaiset. Klubin tavoitteena on kirkastaa hopeamitalit kultaiseen. PK-35:n tavoite on pelata tasapainoisin kausi moneen vuoteen ja säilyttää sarjapaikka.

Heinonen kertoo, että klubin loukkaantuneina olleista pelaajista Jasmin Mansaray ja Lotta Kalske ovat kuntoutuneet ja pääsevät mukaan kauden avaukseen. Laura Hillbergin tilannetta seurataan päivä kerrallaan eikä vielä ole varmuutta hänen osallistumisestaan.

Tuuli Enkkilän odotetaan palaavan joukkueen toiseen otteluun, joka on Honkaa vastaan. Sen sijaan Emilia Kupsanen on vielä sivussa pienen loukkaantumisen vuoksi.

Viimeiset pari viikkoa HJK on harjoitellut pienemmällä ringillä, kun osa pelaajista on ollut U23 ja U19 maajoukkuetapahtumissa. Myös valmennusrinki on mennyt pienemmällä kokoonpanolla, kun osa heistä on ollut mukana Helmareiden ja U19 tapahtumissa mukana.

Heinonen uskoo, että Klubi hallitsee palloa kauden avauksessa ja PK-35 pysyy pääosin blokissa. Hän arvelee, että vastustaja tulee olemaan tiiviinä ja suojelemaan keskustaa, iskevän pallonmenetyksiin ja pyrkivän hyödyntämään erikoistilanteita.

HJK tulee hyökkäämään monipuolisesti ja pyrkii näin luomaan paljon maalintekopaikkoja, joita he ovat harjoitelleet paljon treeneissä. Päävalmentajalla huomauttaa ettei pelkkä tilanteiden rakentaminen riitä, vaan niissä tulee myös iskeä pallo verkkoon.

Heinonen luottaa joukkueen hyökkäyspelaamiseen ja hän uskoo joukkueen olevan valmis aloittamaan kausi täynnä virtaa.

HJK aloittaa uuden kauden paikalliskamppailulla 13.4. – Bolt Arenalle saapuu vieraaksi PK-35 – HJK Helsinki


Kuva: Janne Hirvensalo

Kansallinen Liiga käyntiin lauantaina johon PK-35 lähtee uudistuneella valmennuksella

Kansallinen Liiga pyörähtää käyntiin perjantaina, ja PK-35:den ottelut alkavat heti perään lauantaina vierasottelulla, kun vastassa on heti kivenkova HJK Töölön Bolt Areenalla. Viime kaudella PK säilytti sarjapaikkansa ja uudet tuulet ovat puhaltaneet sen jälkeen joukkueessa. Tähän kauteen lähdettiin valmistautumaan nuoremmalla joukkueella verrattuna viime kauteen ja uuden valmennuksen alaisuudessa.  

Pitkä pre-season alkaa viimein olla taputeltu ja Kansallisen Liigan ensimmäiset pisteet ovat jaossa viikonloppuna. PK-35 saa heti ensimmäisellä kierroksella kovan testin Töölössä, kun HJK isännöi punamustia molempien joukkueiden kauden avausottelussa. PK:n uusi päävalmentaja Diogo Pinto kommentoi mennyttä harjoituskautta ja kauden alkua innolla. 

– Kauden aloitus itsessään tuo jo hyvää fiilistä pitkän harjoituskauden jälkeen. Mutta kaikki nuo kuukaudet ovat olleet meille tärkeät rakentaessa vahvaa joukkuetta tälle kaudelle. 

– Harjoituskausi meni mielestäni hyvin. Yritimme pelata mahdollisimman paljon haastaaksemme itseämme joka viikko. Jokainen tulos ei ollut kaikista positiivisin, mutta ne antoivat meille arvokasta tietoa parempien tuloksien saavuttamiseksi. 

Portugalilaisluotsi valmentaa nyt ensimmäistä kauttaan Kansallisessa Liigassa, mutta kokemusta valmentamisesta on karttunut jo monestakin eri organisaatiosta. Monelle jalkapalloihmiselle tuttu valmentaja on innoittanut myös Pintoa kyseiselle tielle. 

– Pelasin itse jalkapalloa 19-vuotiaaksi asti, mutta sen jälkeen halusin tulla valmentajaksi. Vuosina 2003 ja 2004 Jose Mourinhon menestys Euroopan jättisarjoissa FC Porton valmentajana toi Portugalissa uuden aikakauden, jolloin moni nuori halusi pelaamisen sijaan alkaa valmentamaan. Minä olin yksi heistä. 

Pinto valmensi viime kaudella Espoossa ja jälki oli vakuuttavaa poikien B-junioreissa.  

– Viimeiset kaksi kautta valmensin FC Hongan B-poikia ja voitimme kaksi hopeamitalia. Noiden kausien aikana aloin jo katsomaan pelejä Kansallisesta Liigasta, Veikkausliigasta sekä Ykkösestä (nyk. Ykkösliiga) ja kaipasin niiden myötä uusia haasteita, jotka toivat minut lopulta PK:hon. Nyt pääsen haastamaan itseäni eri tavalla, mitä viimeisenä kahtena vuotena. 

Pinto on mukana myös miesten Ykkösliigajoukkueen valmennusryhmässä, mutta päävastuu on naisten joukkueen toiminnassa. Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat selkeät. 

– Meidän tavoitteemme on tällä kaudella säilyttää paikkamme Kansallisessa Liigassa ja rakentaa ammattimaista harjoitteluympäristöä, jossa vaatimustaso on korkeimmalla mahdollisella tasolla, Pinto linjaa. 

Kausi käynnistyy lauantaina HJK:ta vastaan vierasottelulla klo 16:00 ja matsin näet myös suorana Ruudusta. Kotiavaus on ensi viikon perjantaina PK-35 Vantaata vastaan Pihliksessä klo 18:30 ja liput tuohon matsiin voit napata itsellesi Tiketistä. 

Kansallinen Liiga käyntiin lauantaina johon PK-35 lähtee uudistuneella valmennuksella – PK-35

 

Search