Hyppää sisältöön
KuPS

KuPS

KuPS - HJK
09.05.
0 - 1
Väre Areena TN,
Kuopio
Yleisöä: 738
HJK

HJK

Ennakot

Kuva: Pasi Aalto

OT­TE­LUEN­NAK­KO: KuPS ja HJK tors­tai­na klo 14.15

Kuopion Palloseuran odotettu kotiavaus tapahtuu helatorstaina Väre Areenalla

Subway Kansallisessa Liigassa pelaavan Kuopion Palloseuran sarjakausi jatkuu helatorstaina omalla kotikentällä. KuPS pääsee nyt pelaamaan tämän kevään ensimmäisen kotiottelunsa Väre Areenalla, kun maineikas Helsingin Jalkapalloklubi saapuu vastustajaksi neljännen sarjakierroksen kotipeliin. Kuopion Palloseuran läheinen yhteistyökumppani OP Pohjois-Savo toimii kello 14.15 alkavan huippuottelun otteluisäntänä.

Kova kaksinkamppailu jatkuu tänä vuonna entistäkin kovempana

Liigan huippujoukkueet KuPS ja HJK kävivät viime kaudella kovaa kaksintaistelua kohdaten toisensa peräti viisi kertaa. KuPS pääsi syksyllä juhlimaan tuplamestaruutta voitettuaan sekä liigan että Suomen Cupin Klubin jäädessä hopeasijalle molemmissa kilpailuissa. Suurseurojen väliset Veikkausliigapelit ovat kohonneet vuosien varrella suomalaisen huippujalkapalloilun kiihkeiksi klassikko-otteluiksi ja sama hieno jalkapallokulttuurillinen kehitys on nyt vähitellen toteutumassa myös Subway Kansallisen Liigan puolella.

Odotettu kotiavaus toteutuu helatorstaina Väre Areenalla, jonne on nyt asennettu upouusi jalkapallonurmi. Huippujoukkueet pääsevätkin osoittamaan osaamistaan ensiluokkaisissa kenttäolosuhteissa.

”Klubi on aina hyvä ja aina kova ja aina laadukas vastustaja. HJK on meille kovin pelillinen haaste tällä kaudella tähän mennessä. Isolla innolla me olemme kuitenkin odottaneet juuri tätä peliä ja aivan erityisesti juuri sitä, että me pääsemme nyt vihdoinkin pelaamaan omalla kotikentällämme. Tähän peliin ei tosiaankaan tarvitse ketään sen kummemmin erikseen motivoida, sillä Klubin kohtaaminen sytyttää aina jokaisen. Valmiita me olemme ehdottomasti”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi lupaa koko joukkueen puolesta.

”HJK:n prässin purkamiseen meidän pitää löytää oikeat keinot”

KuPS aloitti tämän kauden kolmella peräkkäisellä vieraspelillä keräten niistä yhteensä seitsemän sarjapistettä. Valmennusjohto on tyytyväinen alkukauden aikana nähtyihin peliotteisiin.

”Seitsemän pistettä vierasotteluista on hyvä saldo ja hyvä aloitus meiltä. Kaikki ottelut ovat olleet luonteeltaan erilaisia ja kaikissa otteluissa on ollut vastassa erilaisia pelillisiä haasteita. Hyvin me olemme niistä kuitenkin selvinneet ja joukkueen pelaaminen on mennyt eteenpäin”, päävalmentaja toteaa.

”Parasta suoritusta tarvitaan meiltä nyt Klubin kukistamiseen ja parhaimmillamme meidän on todellakin myös oltava. HJK pyrkii prässäämään tosi korkealta ja sen purkamiseen meidän pitää löytää oikeat keinot. Meidän pitää pystyä myös puolustamaan paremmin, sillä jos me haluamme olla hyviä hyökkäämisessä niin silloin meidän on pystyttävä olemaan parempia myös puolustuspelissä. Kaikkein parasta meiltä ei ole tällä kaudella vielä toistaiseksi nähty”, päävalmentaja muistuttaa.

”Jokaisella pelaajalla on tärkeä rooli tässä joukkueessa”

Uusi maalivahti Ellan Arpiainen pelasi viime viikonloppuna uransa ensimmäisen liigapelin ja uudet puolustajat Selja Leiwo ja Sanni Kouva pelasivat ensimmäiset liigaottelunsa KuPS-joukkueen peliasussa. Kolmikko onnistui hienosti omassa tulikasteessaan ja lisää vastuuta on varmasti luvassa pitkän pelikauden aikana.

”Kaikki kolme onnistuivat hyvin ja Ellan aloitti hienosti oman liigauransa voitolla. Me tarvitsemme laajuutta ja jokaisella pelaajalla on tärkeä rooli tässä joukkueessa. Jokaista tarvitaan”, päävalmentaja sanoo. Puolustaja Liina Nora katseli PK-ottelussa punaista korttia ollen nyt kahden ottelun mittaisessa pelikiellossa. Kuopiolaisten seuraava liigaottelu on ohjelmassa ensi sunnuntaina Vantaan Myyrmäessä.

OTTELUENNAKKO: KuPS ja HJK torstaina klo 14.15 – KuPS – Kuopion Palloseura


Kuva: Jyri Sulander

HJK pistejahtiin kohti Savoa

HJK:lla on edessään helatorstaina vieraspelireissu. Vastaan asettuu Väre Arenan uudistetulle viheriölle KuPS kello 14.15.

Klubin kausi on alkanut vakuuttavasti, kun kolmesta ensimmäistä ottelusta on poikinut kolme voittoa. Joukkue on onnistunut maalinteossa jokaisessa ottelussa ja osumia on kertynyt yhteensä seitsemän, joista on vastannut peräti viisi pelaajaa. Omissa on soinut vain kauden avausottelussa kahdesti. Viime ottelun HJK pelasi kotonaan voittaen HPS:n 2-0.

– Kausi on alkanut hyvin, josta meillä on hyvät fiilikset ja itseluottamus kunnossa. Olemme valmistautuneet tulevaan otteluun hyvin ja pyrkineet kehittämään HPS-pelistä asioita, jotka eivät olleet aivan timanttisella tasolla, joukkueen päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

KuPS on pelannut kaikki kolme otteluaan vieraissa, joten kuopiolaisille on luvassa odotettu kauden ensimmäinen kotimatsi. Joukkue on voittanut tähän astisista otteluista kaksi ja pelannut yhden tasapelin. Viime pelissä KuPS voitti PK-35:n luvuin 1-2.

Preseasonilla joukkueet kohtasivat kahdesti, joista Klubi vei molemmat nimiinsä. Tällä hetkellä Klubi on sarjataulukossa toisena ja KuPS kolmantena.

– Odotettavissa on varmasti sarjan kahden kärkijoukkueen kaksinkamppailu pisteistä. Molemmat joukkueet haluavat prässätä aggressiivisesti ja voittaa pallot korkealla. Olemme puolustaneet viime aikoina erikoistilanteet hyvin ja uskon sen tuovan meille etua, Heinonen sanoo.

Kuopiolaisten peliä hankaloittaa se, että KuPSin toppari Liina Nora on pelikiellossa punaisen kortin johdosta. Heinonen kertoo HJK:n olevan valmistautunut tähän ja heidän olevan valmiimpana taistelemaan pisteistä.

– Meillä on hyvä energiataso ja positiivinen fiilis, jonka uskon kantavan huomenna pitkälle, Heinonen päättää.

Maalivahtiosastolle on tullut muutoksia, sillä Klubin 2004-syntynyt Maija Koota pelaa FC KTP:ssa lainalla loppu kauden. Hän on pelannut jo yhden ottelun kotkalaisten rivistössä. Kootalla on sopimus HJK:n kanssa kausista 2024 ja 2025 ja viime kaudella hän pelasi Kansallisessa Liigassa yhteensä kuusi peliä Klubin riveissä.

– Olemme viime vuosina lainanneet useampia pelaajia tarvittaessa pidemmäksi tai lyhyemmäksi aikaa toisiin liigaseuroihin tai Ykkösen seuroihin. Näin pystymme saamaan isoa vastuuta heille. Meillä on liigajoukkueessa ja Ykkösen joukkueessa yhteensä viisi maalivahtia, jotka ovat kaikki nyt kunnossa ja hyvässä vireessä. KTP:lla oli pieniä haasteita maalivahtiosastolla, joten tässä tapauksessa kaikki voittavat, huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius kertoo.

HJK pistejahtiin kohti Savoa – HJK Helsinki

Search