Hyppää sisältöön
Åland United

Åland United

Åland United - PK-35 Vantaa
04.05.
2 - 2
Wiklöf Holding Arena TN,
Maarianhamina
Yleisöä: 189
PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa

Ennakot

Kuva: Niko Nakari

Inför matchen mot PK35 Vanda

I förra matchen fick vi äntligen dom första poängen. Matchen i sin helhet var delad. I första halvlek var vi lite för passiva i blocken. Framåt var vi lite på samma ställe och hade inte tillräckligt bra tålamod med bollen. I den andra halvleken tydliggjorde vi våra positioner och var mer aktiva åt båda hållen.

Ett stort fokus för matchen var att ”tighta till” försvarsspelet och försvara området i mitten bakom vår försvarslinje. Det lyckades vi relativt bra med och 3 gjorda mål mot en tuff motståndare visar på en riktigt bra prestation av laget.

PK-35 Vanda kommer att vara ett annorlunda motstånd än HPS, som försöker pressa högt. PK-35 Vanda har i de senaste matcherna försvarat sig mer i formationer och försökt styra spelet dit de vill och sedan få igång pressen. I offensiven försöker PK 35 Vanda kontrollera bollen i sitt eget område och där hitta fördelar. I de första matcherna har PK 35 Vanda använt sig av raka uppspel som vi måste vara redo för.

Det kan även komma förändringar i laguppställningen jämfört med tidigare matcher då spelare har kommit hem från USA, men det är öppet om de kommer vara med på lördag.

PK 35 Vanda kommer till matchen med tre oavgjorda 0-0.

Våra förberedelser har varit att utveckla vårt eget spel och förbättra vår offensiv. Vi är relativt förskonade från skador i truppen. Men vi har haft en del sjukdomar som har påverkat träningen i flera veckor och så även denna vecka. Flera spelare har varit borta från träningen sedan i måndags.

Matchen kommer säkert att bli väldigt ”tight”. Det som kommer avgöra matchen är hur vi kan få rytm, mångsidighet, vara effektiva i våra målchanser, och hur vi kan försvara oss aktivt.

Välkommen att stötta oss på vår hemmaplan, heja Åland!

Matchen spelas på WHA den 4 maj 18:30

Inför matchen mot PK35 Vanda (alandunited.ax)


Kuva: Juhani Järvenpää

Punamustat lauantaina Ahvenanmaalle

Kansallinen Liiga jatkuu Punamustien osalta lauantaina. Tällä kertaa luvassa on laivamatkailua, sillä PK-35 Vantaa matkustaa Åland Unitedin vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 4.5. klo 18.30 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

PK-35 Vantaan alkukausi on ollut melkoinen tilastokummajainen. Joukkue on pelannut tähän mennessä kolme sarjaottelua, joista jokainen on päättynyt lukemiin 0–0. PKKU:ta, Pallokerho-35:ttä ja Ilvestä vastaan pelattujen maalittomien tasapelien myötä PK-35 Vantaa on sarjassa kolmella pisteellä kuudentena.

Puolustussuuntaan alkukausi on ollut väkevä, sillä PK-35 Vantaa on sarjan ainoa joukkue, joka ei ole vielä päästänyt maaliakaan. Kaikkien muiden verkko on heilunut vähintään kahdesti. Toisaalta hyökkäyspäässä kaivataan kipeästi tehoja, sillä myös Punamustien oma maalitili on yhä avaamatta.

Lauantain kotijoukkue Åland United on kolmen ottelukierroksen jälkeen sarjassa kahdeksantena. Saarelaisten kausi käynnistyi kahdella kotitappiolla, kun avauskierroksella KuPS haki Ahvenanmaalta pisteet lukemin 0–2 ja viikkoa myöhemmin oli Ilveksen vuoro juhlia 1–3-vierasvoittoa. Åland Unitedin pistetili aukesi vihdoin kolmannessa ottelussa, kun se kaatoi HPS:n vieraskentällä selvin lukemin 0–3.

Kotikentällään Maarianhaminassa Åland United on kuitenkin yhä pisteittä. PK-35 Vantaa sen sijaan on kartuttanut pistepottiaan jokaisessa ottelussa, mutta voittotili on vielä avaamatta. Punamustien edellinen voitto Ahvenanmaalta on vuodelta 2016, joten nyt selkeänä tavoitteena on katkaista pitkäksi venynyt saarivoitoton putki.

Punamustien kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Netta Koso ja Elma Tolonen. Viime viikonloppuna Yhdysvalloista Suomeen pelannut Nette-Nina Hiltunen sen sijaan on Ahvenanmaalla mukana joukkueen vahvuudessa.

Tehoja hyökkäyspäähän

Päävalmentaja Jari Väisäsen mukaan Punamustien peliesitykset ovat olleet nousujohteisia, vaikka alkukauden tulosrivi koostuu pelkistä 0–0-tasapeleistä. Selkeä parannuskohde löytyy etenkin hyökkäystehoista.

– Pelaamisemme on mennyt peli peliltä eteenpäin, mutta meillä riittää yhä parannettavaa. Totta kai pyrimme edelleen pitämään oman maalimme puhtaana. Hyökkäyspäässä tarvitsemme enemmän laukauksia ja laadukkaita tilanteita rangaistusalueelle, Väisänen sanoo.

– On tärkeää, että pystymme pitämään pallonhallinnan myös saarella. Åland United on vahvasti prässäävä joukkue, etenkin kotonaan. Pelin alussa he tulevat yleensä kovaa, joten on tärkeää selvittää alkurynnistys ja säilyttää maltti omassa pallollisessa pelissämme.

Åland Unitedin kausi alkoi takellellen, mutta Väisäsen mielestä saarelaiset osoittivat iskukykyään HPS-voitolla. Ahvenanmaalaisryhmän vahvuudet ovat tuttuja jo monelta aiemmalta kaudelta.

– Viime peli ja sen avauskokoonpano antoivat jo kuvaa siitä, millaista peliä Åland United haluaa pelata. He ovat ottaneet selkeästi askeleen eteenpäin Ilves-pelistä. Åland Unitedilla ei ole selkeää kohdehyökkääjää, vaan peli perustuu enemmän juoksuihin linjan taakse ja nopeisiin hyökkäyksiin laidoilta, Väisänen kertoo.

– Anni Miettinen on esiintynyt laitapakkina hyvin ja Gabrielle Rennie on aika vahva pelaaja, joka pystyy myös hyviin tempokuljetuksiin. Keskikentällä Daniela Tolonen on taitava pelaaja, joka pystyy rytmittämään peliä. Lisäksi Olivia Ulenius on vaarallinen 1v1-tilanteissa ja rangaistusalueen läheisyydessä.

Åland United – PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 4.5. klo 18.30 Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

Punamustat lauantaina Ahvenanmaalle | PK-35 Vantaa (pk35vantaa.fi)

Search