Hyppää sisältöön
HJK

HJK

HJK - HPS
03.05.
2 - 0
Bolt Arena TN,
Helsinki
Yleisöä: 731
HPS

HPS

Ennakot

Kuva: Jyri Sulander

Kauden toinen Stadin derby edessä – ”HPS pyrkii toteuttamaan kentällä samanlaista visiota kuin me”

HPS saapuu Klubin vieraaksi perjantaina pelattavaan otteluun Bolt Arenalle. Preseasonilla joukkueet kohtasivat jo kahdesti, mutta nyt pelataan pisteistä.

HJK on viettänyt vapaata viikonloppua ja ladannut akkuja HJK-KuPS -ottelun siirryttyä viime viikonlopulta helatorstaille. Edellisestä ottelusta on siis kulunut jo lähes kaksi viikkoa.

– Osa meidän pelaajista tuli suoraan maajoukkuetehtävistä sarjakauden avaukseen huhtikuussa, joten lepo tuli kyllä tarpeeseen, joukkueen päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

Joukkuetta on kuitenkin varjostanut flunssakierre, mikä vaikuttaa hieman joukkueen kokoonpanoon seuraavassa ottelussa, mutta pidempiä poissaoloja ei tule olemaan.

HPS on myös aloittanut kautensa voittamalla ensin JyPKin vieraissa ja pelaamalla tasan hallitsevaa mestaria KuPSia vastaan. Viimeisin kohtaaminen päättyi kuitenkin hieman yllättäen HPS:n tappioon Åland Unitedia vastaan.

Edessä on nyt vuoden kolmas kohtaaminen Vihreitä Jääkäreitä vastaan.

– Maaliskuun harjoitusottelussa voitimme HPS:n 6-0, mutta nyt kun kausi on alkanut ja pisteet ovat jaossa. Kyseessä on ihan eri pelit, Heinonen toteaa.

Heinosen mukaan HPS:llä on samankaltainen pelifilosofia kuin Klubilla.

– HPS pyrkii toteuttamaan kentällä samanlaista visiota kuin me; avaamaan peliä prässin alla ja paineistamaan vastustajaa. Me sekä HPS olemme molemmat myös hyviä erikoistilanteissa, joten niissä pitäisi olla hyvä maaliodottama. Katsotaan, kuka onnistuu näissä paremmin perjantaina, Heinonen analysoi.

– Olen luottavainen, että meidän pallollinen pelaaminen on monipuolisempaa. HPS:lla tulee pitkä ottelu, jos he pyrkivät prässäämään meitä koko ottelun. Me tulemme pakottamaan heidät syvälle ja vyöryttämään omalta osaltamme hyökkäyksiä, Heinonen jatkaa.

Heinonen uskoo, että Klubin hyvä vire jatkuu perjantainakin.

– Meillä on ollut hyvä kauden aloitus, ja olemme saaneet nyt kaksi voittoa pohjalle. Olemme onnistuneet pelaamaan hyvää jalkapalloa niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan, Heinonen sanoo.

– Meidän oma korkea prässi on toiminut hienosti talven sekä kauden ensimmäisten ottelujen ajan. Pyrimme hakemaan joukkueena täsmäriistoja, joiden kautta luomme maalintekopaikkoja, Heinonen summaa.

Kauden toinen Stadin derby edessä – “HPS pyrkii toteuttamaan kentällä samanlaista visiota kuin me” – HJK Helsinki


 

Kuva: Niko Nakari

Ennakko: Kauden ensimmäinen derby

Kauden ensimmäinen derbykohtaaminen pelataan perjantaina Töölössä. HPS kohtaa vieraissa paikallisvastustaja HJK:n Kansallisen Liigan neljännellä kierroksella.

Kansallisen Liigan ottelut näytetään suorana Ruudussa.

HJK – HPS
pe 3.5. klo 18.30
Bolt Areena, Helsinki

Lataa ennakkokattaus alla olevasta linkistä.

Search