Hyppää sisältöön

Kausiennakko: HPS vahvisti joukkuettaan viime kaudesta – perinteikäs helsinkiläisseura jopa mitalitaisteluun

08.04.2023

HPS pelasi vahvan kauden. Useampi nuori pelaaja nousi ryminällä sarjan kärkipelaajien joukkoon. Talven aikana Paloheinässä on vain vahvistuttu. HPS lähtee kauteen suurin odotuksin.

Merkittävimmät saapujat: Natalie Higgins (RoPS), Matilda Kataja (FC Honka), Iina Rautiainen (ONS), Milla Himberg (VJS), Annika Haanpää (HJK), Henni Rinkinen (JyPK), Tia Painilainen (PK-35 Vantaa), Anna-Stina Simonen (KuPS), Veera Keto (HFA), Jutta Angeria (HFA), Elli-Noora Kainulainen

Merkittävimmät lähtijät: Jessica Kiviaho (Åland Utd), Ella Andberg (lop.), Iida Laine (Honka), Suvihelmi Oksanen, Josefina Ndombele, Nina Eid, Rebekka Mäkelä, Tuuli Siponen, Liisa Merisalu (Tartu JK Tammeka)

Virallinen tavoite: Paikka Mestaruussarjasta

Viime kaudella HPS ylsi Mestaruussarjaan ja sijoittui lopulta kuudenneksi. Kokeneet pelaajat, kuten Aino Lehtinen ja Piipa Kämppi olivat luonnollisesti näkyvästi esillä, mutta varsinkin nuorempien pelaajien esiinmarssi mahdollisti hyvän kauden.

Esimerkiksi Aada Nurmi ja Oona Jääskeläinen nousivat esille hyökkäyspään tehojen saralla. Puolustuksessa Eerika Hämäläinen ja Helmi Vapola saivat ansiokasta taustatukea Aura Nyholmilta.

Kaikki nuoret pelaajat ovat alkavalla kaudella todennäköisesti jälleen pykälää valmiimpia. Oikeastaan HPS ei menettänyt juuri ketään pelaajaa, joka vaikuttaisi heikentävästi tulevan kauden iskukykyyn.

Jessica Kiviaho lähti Ahvenanmaalle, mutta Iina Rautiainen on erinomainen korvaaja maalivahdin paikalle. Lisäksi ryhmään liittyivät muun muassa Annika Haanpää, Henni Rinkinen, Anna-Stina Simonen ja Matilda Kataja.

– Talvi meni erittäin hyvin. Joukkue on harjoitellut todella kovaa ja pelissä on näkynyt kehitystä, toteaa päävalmentaja Mari Savolainen.

– Tosi kiva päästä taas pelaamaan sarjaan. Siksi harjoitellaan kovaa, että ollaan kaudella valmiita. Pitkä talvi takana ja on todella mahtavaa päästä pelaamaan sarjaa.

Savolaisen mukaan HPS pelaa aktiivista jalkapalloa, jossa he pyrkivät kontrolloimaan peliä omilla valinnoillaan.

Kansallisessa Cupissa HPS haki tyylikkään 5-2-vierasvoiton Åland Unitedista. Matka tyssäsi lopulta Kuopioon samoin lukemin.

HPS-ryhmässä on leveyttä jokaiselle pelipaikalle ja varsinkin vastaiskuissa joukkue on todella vaarallinen esimerkiksi Rinkisen ja Jääskeläisen pystyjuoksujen kautta. Virallinen tavoite on toistaa Mestaruussarjan paikka, mutta helsinkiläisjoukkue saattaa olla aidosti taistelussa mitaleista.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

En nosta koskaan kolmea pelaajaa joukkueesta esiin. Joukkue on kokonaisuus ja meidän kaikkia pelaajia kannattaa seurata. Jokainen pelaaja joukkueessa on täällä syystä.

Kuva: Kalevi Hämäläinen

 

KUUNTELE KAUSIENNAKKO TÄSTÄ

Lue myös:

Annika Haanpää toisena talvena peräkkäin hopeamitalistina uuden edessä

Hope Powell on HPS-valmentaja Mari Savolaisen mentorina UEFAn ohjelman kautta

Search