Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Ilves on kurinalaisesti puolustava nuori joukkue – uusia vastuunkantajia tarvitaan

06.04.2023

Ilveksestä lähti paljon kokemusta viime kauden jälkeen. Tiivis puolustus, erikoistilanteet ja vastaiskupelaaminen ovat tamperelaisten vahvuuksia.

Merkittävimmät saapujat: Inari Salo (ONS), Moona Laine (jun.), Laura Ojala (jun.), Helmi Perkaus (jun.)

Merkittävimmät lähtijät: Laura Laurikainen (lop.), Jenni Kantanen (PK-35), Noora Hämäläinen (Honka), Silja Tuominen (Åland Utd), Pessia Purhonen

Virallinen tavoite:

Ilves sijoittui viime kaudella kahdeksanneksi. Joukkue peluutti paljon nuoria, omia lupauksiaan ja monet heistä kohoavat alkavalla kaudella entistä suurempaan rooliin.

Esimerkiksi vikkeläjalkainen laitapelaaja Tuuli Viinikka tulee todennäköisesti olemaan toisella liigakaudellaan Ilveksen tärkeimpiä pelaajia ja vastaiskupelaamisen avainhahmoja.

Valmentajaksi saapunut Anssi Ylinen kertoo, että nuori sitoutunut ryhmä on pyrkinyt voimakkaasti kehittämään fyysistä suorituskykyä pelinomaisin keinoin.

– Haluamme olla aktiivisia ja aloitteellisia niin puolustettaessa kuin hyökätessä, kertoo Ylinen.

– Ensimmäistä peliä odotellaan. Pitkä talvi takana. Tulee varmasti tasainen sarja, jossa 4 – 5 joukkuetta taistelee mitaleista.

Ilves menetti paljon kokeneita liigapelaajia. Laura Laurikainen, Noora Hämäläinen ja Silja Tuominen esimerkiksi ovat kokoonpanosta poissa.

Puolustukseen saapui Inari Salo Oulusta, mutta muuten Ilves on pitkälti luottanut omaan vankkaan juniorityöhönsä.

Anna ja Heta Olmala ovat isossa roolissa kokeneempina pelaajina. Keskikentällä Aino Rasinen ja Saana Tuomala ovat erinomaiset tasapainottavat pelaajat kumpaankin suuntaan. Molemmilla on myös loistava laukaus. Taitava Pipsa Saarilahti on lisäksi tärkeä palanen tamperelaisten nipussa.

Ilvestä vastaan ei ole helppo pelata tai tehdä maaleja. Ylisen luotsaama joukkue puolustaa tarkasti ja kurinalaisesti. Joukkue ei päästä paljon maaleja, mutta sen pitäisi kyetä myös itse tekemään niitä.

Erikoistilanteet ja vastaiskut ovat ainakin selkeitä osa-alueita, joiden kautta tamperelaisjoukkue voi maalisarakettaan kartuttaa.

 

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Anna Olmala

Saana Tuomala

Tuuli Viinikka

Kuva: Joope Erkkilä

 

KUUNTELE KAUSIENNAKKO TÄSTÄ

Lue myös:
Tampereen Ilves sai vahvistuksen puolustukseensa Oulusta – Inari Salo uskoo uuden joukkueensa mahdollisuuksiin

Search