Hyppää sisältöön

Kausiennakko: Sarjanousija TPS palaa liigakartalle ryminällä

04.04.2023

Turku palaa takaisin liigakartalle. TPS on esiintynyt talvella edukseen ja joukkue on vahvistunut sekä yllätysvalmis.

Merkittävimmät saapujat: Netta Hanhimäki (Åland United), Emma Santamäki (Umeå IK, Ruotsi), Sanna Porali (PK-35 Vantaa), Heidi Leppämäki (KuPS), Eveliina Heinonen (HPS)

Merkittävimmät lähtijät: Sofia Simola

Virallinen tavoite: Säilyminen sarjassa.

TPS pelasi vahvan kauden Naisten Ykkösessä. Mestaruus ja suora nousu takaisin Subway Kansalliseen Liigaan. Turkulaisryhmä on hankintojensa ja talven esityksiensä kautta jopa hieman poikkeuksellisessa tilanteessa, kun puhutaan nousijajoukkueesta.

Päävalmentaja Akusti Salonen ja joukkue lähtevät toki siitä, että sarjanpaikan säilyttäminen on ykkösprioriteetti, mutta TPS saattaa olla paljon korkeammallakin.

Kansallisessa Cupissa TPS eteni välieriin asti. Helsingissä tie nousi pystyyn, lopulta koko kilpailun voittanutta HJK:ta vastaan.

Salosen luotsaama ryhmä pelaa todella kurinalaista ja fyysistä jalkapalloa, joka nojaa vahvaan puolustuspelaamiseen. Turun Palloseuraa voisi luonnehtia jopa hieman ilkeäksi.

Kotijoukkueena, Yläkentällä, TPS tulee olemaan erittäin hankala vastustaja kaikille.

– Pre-season on sujunut erittäin hyvin. Pelaaminen on kehittynyt ja suuremmilta loukkaantumisilta on vältytty. Odotan mielenkiintoista ja tasaista sarjaa. Helppoja pelejä ei tule olemaan, luonnehtii Salonen.

Emma Santamäki palasi Ruotsin pääsarjasta takaisin Suomeen ja Turkuun. Hän on äärettömän tärkeä pelaaja TPS:lle ja kova vahvistus. Vielä talvella loukkaantumisista kärsinyt Santamäki kykenee pelaamaan niin topparina kuin keskikenttäpelaajana.

Tällä kaudella hänet tultaneen näkemään enemmän juuri puolustuslinjassa. Santamäki muodostanee nuoren Selja Leiwon ja toisen hankinnan, Sanna Poralin, kanssa erittäin vahvan topparikolmikon.

Hyökkäyspäässä katseet keskittynevät esimerkiksi Viivi Ollonqvistin, Heidi Leppämäen ja Laura Linnalan suunnalle. Keskikentällä Viivi Spets on johtavia pelaajia. Ei sovi unohtaa myöskään laidalla viilettävää Jenni Rannusta tai jo viime kaudella Helsingistä saapunutta Silja Jaatista.

Seuraa heitä – päävalmentajan valinnat

Emma Santamäki
Johtajuus ja pelinlukutaito.

Selja Leiwo
Nuori lupaava toppari, joka on rohkea pallolla.

Viivi Ollonqvist
Todella hyvä laukaus ja työmoraali.

Kuva: Janne Hirvensalo

KUUNTELE KAUSIENNAKKO TÄSTÄ

 

Lue myös:

Sarjanousija TPS sai kovan paluumuuttajan – Emma Santamäki odottaa itseltään ja joukkueeltaan paljon

Search