Hyppää sisältöön

Pientenkin tavoitteiden saavuttaminen on osa menestystä – Kuukauden pelaaja Gentjana Rochi haastaa itseään katsomaan asioita eri näkökulmista

16.06.2021

Gentjana Rochi tuli valituksi Kuukauden pelaajaksi sekä pelaajien että fanien toimesta touko-kesäkuussa. Valinta ei kummassakaan tapauksessa tullut suurena yllätyksenä, sillä Rochi on ollut kauden tehokkain pelaaja. Hän on viimeistellyt yhdeksässä ottelussa 14 maalia.

Kuopion Palloseuran tähtihyökkääjä Gentjana Rochi valittiin ensin pelaajien toimesta Jalkapallon pelaajayhdistyksen kuukauden pelaajaksi, ja vain viikkoa myöhemmin myös sarjan seuraajat valitsivat hänet Continental Kuukauden pelaajaksi. Varsinaisena yllätyksenä ei valintoja voi pitää, sillä keltamustien hyökkääjä on ollut koko kauden ajan pelottavan kovassa vireessä. Vaikka Rochi on itsekin tyytyväinen alkukauden maalivireeseen, hän muistuttaa, että tehoja ei tulisi ilman kovaa joukkuetta ympärillä.

– KuPS on aloittanut kauden todella vahvasti ottaen yhdeksästä ottelusta kahdeksan voittoa. Emme ole hävinneet yhtään ottelua. Harjoituskauden aikana meillä oli selkeä visio siitä, mitä haluamme tehdä tällä kaudella. Olemme tehneet joukkueena hyvää työtä, ja meillä on todella hyviä yksilöitä. Tähän asti olemme pelanneet upeasti, Rochi kuvailee joukkueensa alkukautta.

Hyökkääjän mukaan yksi tärkeä tekijä kuopiolaisten menestyksen takana on äärimmäisen hyvä joukkuehenki, mutta myös muut asiat ovat kohdallaan.

– Meillä on hyvä valmennus, hyvä joukkue ja erinomainen joukkuehenki. Mielestäni joukkuehenki on erityisen tärkeää, sillä se tuo mukanaan myös hyvät tulokset.

Menestys on prosessi

Vaikka KuPS:n alkukausi on ollut kieltämättä menestys, ei Rochi vielä maalaile seinille mestaruushaaveita. Pitkä kausi ei ole vielä edes puolivälissä, ja otteluita on vielä edessä paljon. Hyökkääjä kuitenkin myöntää, että jos tahti pysyy samanlaisena, voidaan Kuopiossa kauden päättyessä olla hyvin tyytyväisiä.

– Olen iloinen siitä, miten kausi on alkanut, mutta vielä ollaan hyvin aikaisessa vaiheessa. Pelejä on vielä paljon jäljellä. Joka tapauksessa meillä on hyvä joukkue, ja olemme aloittaneet kauden juuri oikein. Toivottavasti pystymme jatkamaan samalla tavalla koko loppukauden.

Rochilla on tapana tarkastella omaa ja joukkueensa menestystä prosessina, jossa jokaisella pienellä onnistumisella on suuri merkitys. Kuukauden pelaajaksi valitseminen on yksi virstanpylväs, mihin hän voi olla tyytyväinen.

– Näen niin pienten kuin suurtenkin virstanpylväiden saavuttamisen menestyksenä. Ajattelen menestystä prosessina, jossa haasteet kannustavat minua tarkastelemaan asioita eri perspektiiveistä ja etsimään luovia ratkaisuja ongelmiin. Haasteiden kohtaaminen auttaa minua henkilökohtaisesti menemään eteenpäin, ja toivottavasti samalla edistän joukkueen tavoitteita.

Kun itselleen asettaa paljon tavoitteita, ei jokaiseen tavoitteeseen aina tarvitse päästä. Rochin mukaan tärkeää kuitenkin on, että koko ajan menee eteenpäin.

– Voin aina lähteä tuntien itseni menestyneeksi, jos olen edennyt kohti tavoitteitani, vaikka en olisikaan päässyt jokaiseen henkilökohtaiseen tavoitteeseen päivän päätteeksi, Rochi päättää.

Katso videolta Gentjana Rochin parhaita paloja kuluvalta kaudelta!

Search