Tapiola N 1,
Espoo
Yleisöä: 235
PK-35 Vantaa

Kotijoukkueen raportti: "Toiselle puoliajalle kentälle asteli joukkue isolla J:llä"

FC Honka ja PK-35 Vantaa tarjosivat Tapiolan urheilupuiston helteessä yleisölle viihdyttävän ja jännittävän kamppailun. Keltamustat iskivät toisella jaksolla kaksi maalia ja pisteet jäivät Tapiolaan loppulukemin 2-1.

Avausjakso

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa aloitti ottelun vahvasti, ja jo kuudennella minuutilla pallo löytyi Honka-maalista.

Takaiskun jälkeen peli kääntyi Hongalle, mutta huippupaikat jäivät vähiin. Noin vartin pelin jälkeen Dana Leskinen pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Velma Oikarinen PK-maalilla venyi torjuntaan.

Lisämaaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, joten tauolle siirryttiin 0-1 vierasjohdossa.

– Pelin alku oli meiltä kankea ja PK pääsi heti iskemään maalin. Koko joukkue kuitenkin näytti sen, että tämä ei meitä lannistanut. Pelasimme omaa peliämme ja ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet hallitsivat tasaisin väliajoin, analysoi avausjaksoa hyökkääjä Riikka Hannula.

Toinen jakso

Hongan painostus palkittiin, kun kellossa oli 50 minuuttia. Vilma Hakalan millintarkka kulmapotku löysi Milla Punsarin pään, ja kapteeni toi keltamustat tasoihin.

Honka jatkoi pelinhallintaa tasoituksen jälkeen. Viitisen minuuttia myöhemmin Oikarinen joutui venymään parhaimpaansa torjuakseen Leskisen rangaistusalueen rajoilta lähteneen kudin.

Kotijoukkueen paikat tuottivat tulosta 73. minuutilla. Nana Yang ja Saara Lappalainen alustivat, ja Wilma Spets pelasi upean syöttökuvion päätteeksi Riikka Hannulan nokikkain Oikarisen kanssa. Hyökkääjä ei tästä erehtynyt, vaan vei Hongan 2-1 johtoon.

Vierasjoukkue sai vielä lisäajalla kulmapotkusta luoduksi hyvän tilanteen, mutta Pauliina Nuora venytti tärkeään torjuntaan.

Näin Honka nappasi kauden avausvoittonsa Kansallisessa liigassa ja nousi samalla sarjataulukossa kuudenneksi. Erittäin tasaisessa sarjassa matkaa kärkeenkin on vain kolme pistettä.

Hannula kehui erityisesti Hongan toisen jakson pelaamista.

–Toiselle puoliajalle kentälle asteli joukkue isolla J:llä. Kaikki mitä teimme toisella puoliskolla joukkueena oli juuri se, mitä olemme koko pitkän kevään harjoitelleet. Tämä oli meille niin ansaittu voitto. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa joukkueelle, hän sanoo.

– Oli tietenkin mukava saada myös apina selästä. Viime kausi jäi itseltä puolikkaaseen kauteen ja ensimmäiset pelit ovat olleet pelituntuman hakemista, joten kyllähän se aina hyökkääjän mieltä lämmittää kun maaleja tulee, Hannula päättää.