Vantaa
Yleisöä: 421
Åland United

TIPS – ÅLAND UNITED 0-3

Odotettu kärkikamppailu TiPS:n ja Åland Unitedin välillä nosti ahvenanmaalaiset ansaitusti sarjan piikkipaikalle. Ottelu alkoi hyvin tasaisena, mikä oli odotettavaakin kahden näin vahvasti puolustavan joukkueen kohdatessa. Maalihanat aukesivat kuitenkin Åland Unitedille TiPS:n kannalta hyvin epäonnisesti 35. peliminuutilla. ÅU:n Anni Miettusen antama kulmapotku tippui suoraan TiPS pelaajien rykelmään, ja pallo pomppi vihreäpaitojen omaan maaliin.

TiPS kokoonpanosta maininnan arvoista on, että yhdysvaltalaishyökkääjä Vanessa Kara debytoi TiPS paidassa ottelun ensimmäisen puoliajan verran. Vihreäpaidoilla oli kuitenkin vaikeuksia saada pelattua palloa Karalle tai muillekaan hyökkääjille, joten varsinaisesti käsitystä uuden pelaajan taidoista oli vaikea muodostaa. Kara tuli vaihtoon puoliajalla.

TiPS onnistui toisen puoliajan alussa luomaan hyvän tilanteen Oona Sirenille, jonka laukaus kuitenkin karkasi ohi maalin. Seuraava osuma nähtiin kuitenkin 52. peliminuutilla. Ahvenanmaalaisista Emelie Johansson lähetti laidasta matkaan hyvän keskityksen kohti Ode Fulutudilua keskellä. Fulutudilu oli hyvin pidettynä keskellä, mutta pallo pääsi sekä Fulutudilun että TiPS puolustuksen ohi taka-alueelle liikkuneelle Rosa Maria Herrerokselle. Herreros oli tilanteessa aivan vapaana ja pääsi tuikkaamaan pallon TiPS:n maaliin. Ottelun ratkaisu nähtiin reilun kahdeksankymmenen minuutin jälkeen, kun Signy Aarna pääsi vaarattoman näköisestä tilanteesta tuikkaamaan kohti TiPS:n maalia. Tuikkaus yllätti Riina Isokäännän täysin, eikä hänellä juuri ollut mahdollisuuksia päästä pallon tielle.

Åland United nousi täydellä pistepotilla sarjan kärkeen ja TiPS joutui ensimmäistä kertaa koko kaudella tyytymään tappioon. TiPS onnistui kyllä välillä pitämään palloa pitkiäkin aikoja, mutta ÅU pystyi pitämään tikkurilalaiset pois kaikkein vaarallisimmilta maalintekosektoreilta. Näin ahvenanmaalaiset tänään 0-3 lukemin vahvempia.